Wat te doen met Hemelvaart?

Tips voor een mooi uitje in het Hemelvaartweekend

Nog geen idee over wat te doen met Hemelvaart? Wat dacht u dan van fietsen door de groene polder? Of neerstrijken op een boerenterras? Doe hieronder inspiratie op en kies een mooi uitje om te doen met Hemelvaart! De Hemelvaartvakantie valt dit jaar in het weekend 2 tot en met 5 juni. PlattelandVakantieland verzamelde voor u een aantal originele activiteiten en adresjes voor een heerlijk uitje tijdens dit lekker lange Hemelvaartweekend.

 

fietsvierdaagse%20groene%20hart.jpgHemelvaarttip: Meerdaagse in de Alblasserwaard

Fietsen of wandelen door de prachtige polder en haar pittoreske dorpen! In het Hemelvaartweekend kunt u meedoen met de 'meerdaagse' door het Groene Hart. De start en finish zijn traditiegetrouw in de grote tent midden in Hoornaar, een sfeervol dorp in de buurt van Gorinchem, Leerdam, Kinderdijk en Schoonhoven. Na uw fiets- of wandeltocht kunt u nog gezellig napraten in de tent. Het fietsvierdaagse start op woensdag 1 juni 2011, de wandeldriedaagse op donderdag 2 juni 2011. Schrijf u nu in voor dit sportieve Hemelvaartuitje in de Alblasserwaard.

Hemelvaarttip: Dagje boerderij in het noorden van Limburg

Een spontaan dagje uit met Hemelvaart? Bij Boerderij 't Platteland in Veulen (Noord-Limburg) is de dag zo om! Kinderen kunnen zich uitleven op de skelters, het luchtkussen of in de speeltuin. Op de kinderboerderij mogen zij knuffelen met kleine dieren, terwijl de ouders lekker relaxen op het erfterras. De gezinstocht is een leuke en leerzame route over het Boerenwandelpad. Ook is er een boereneetcafé en een boerderijwinkel met Limburgse streekproducten - om ook na Hemelvaart nog van te genieten!

concours%20hippique.jpgHemelvaarttip: Concours Hippique

In Eindhoven staat het Hemelvaartweekend traditiegetrouw in het teken van de paardensport. Op het terrein aan de Karpendonkse Plas kunt u vier dagen lang rekenen op topsport door ruiters uit binnen- en buitenland. Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven biedt diverse internationale springrubrieken, een ponyderby, dressuurwedstrijden en natuurlijk de koetsentocht op Hemelvaartsdag. Ook is er een sfeervolle promenade met kraampjes en terrassen. De toegang tot het Concours Hippique is gratis. Voor het laatste nieuws, routebeschrijving en andere info kijkt u op www.ch-eindhoven.nl.

 

 

Meer tips over wat te doen met Hemelvaart? Zoek naar meer plattelandsuitjes op PlattelandVakantieland.nl - voor, tijdens of na Hemelvaart!

Mijn vakantie

Uw vakantie op de iPhone?
Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Facebook Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Twitter Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Blogger Bezoek PlattelandVakantieland.nl op YouTube