Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u een overzicht van de veelgestelde vragen door recreatieve ondernemers. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan in een mail aan post@plavak.nl.

Bent u op zoek naar een leuk (plattelands)uitje? En heeft u een vraag over PlattelandVakantieland? Dan vindt u hier de veelgestelde vragen door bezoekers.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de zakelijke mailing?
Stuur een mail aan post@plavak.nl om u aan te melden voor de zakelijke mailing. Door u aan te melden voor de zakelijke nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle voordelen die PlattelandVakantieland u als ondernemer kan bieden.
Wat is een promotiepagina?
Een promotiepagina is de pagina van een bedrijf op PlattelandVakantieland.nl. U kunt op een promotiepagina een omschrijving en vier foto's van uw bedrijf plaatsen. Daarnaast verschijnt op uw promotiepagina een link naar uw eigen website. Ook zien onze bezoekers een Google Maps kaartje en kunnen ze onderaan de promotiepagina een beoordeling achterlaten.

Een promotiepagina valt binnen één van de drie rubrieken: overnachten, activiteiten of eten&drinken. Soms past een bedrijf binnen meerdere rubrieken. In dat geval is het mogelijk om meerdere promotiepagina's van één bedrijf aan te maken. Bijvoorbeeld één voor uw groepsaccommodatie (overnachten), één voor uw pannenkoekenhuis (eten&drinken) en één voor uw fietsenverhuur (activiteiten). Heeft u meerdere promotiepagina's, dan verwijzen deze onderling naar elkaar.
Hoe kan ik mijn bedrijf tonen op PlattelandVakantieland.nl?
Wanneer u graag uw bedrijf op PlattelandVakantieland.nl wilt zetten, dan dient u allereerst te registreren. Klik daarvoor op 'Registreren', rechtsboven in de oranje balk. Vul alle gegevens in en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Nadat u deze gegevens heeft verstuurd, ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Daarmee kunt u uw account activeren. Vervolgens kunt u inloggen en uw persoonlijke promotiepagina vullen met informatie. NB. Uw bedrijf is pas echt zichtbaar nadat u een promotiepagina heeft aangemaakt!

Let op: het kan zo zijn dat uw bedrijf al terug te vinden is op onze website. In dat geval hoeft u niet nog eens te registreren. Klik dan op 'Is dit uw bedrijf?' op uw promotiepagina. Wij nemen vervolgens contact met u op.
Hebben jullie ook een handleiding?
Jazeker! Onderaan elke pagina (in de footer) kunt u rechtsonder klikken op 'Hulp bij het registreren van uw bedrijf'. Hieronder vindt u alle informatie die nodig is om u op weg te helpen.

Heeft daar graag wat telefonische toelichting bij? Bel dan naar 0683 - 408 145. Wij helpen u graag.
Geven jullie ook presentaties?
Graag! U kunt ons altijd uitnodigen voor een evenement of een bijeenkomst van uw samenwerkingsverband. Dan kunnen wij persoonlijk uitleggen wat de voordelen zijn van een bijzondere vermelding op PlattelandVakantieland.nl. Bel 0683 - 408 145 voor meer informatie - of het maken van een afspraak.
Hoe maak ik een promotiepagina aan?
Nadat u zelf uw bedrijf heeft geregistreerd of van ons inloggegevens heeft ontvangen, kunt u een promotiepagina aanmaken. Om te beginnen dient u in te loggen. U komt dan uit in het scherm waar u promotiepagina's kunt toevoegen en aanpassen. Klik op ‘Nieuwe promotiepagina toevoegen’ om uw bedrijf zichtbaar te maken tussen de zoekresultaten. Stond uw bedrijf al in onze zoekmachine, klik dan op de gele balk om de promotiepagina aan te passen.

Hoe u de promotiepagina vervolgens het beste kunt invullen (om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen), leest u in onze uitgebreide handleiding. Onderaan elke pagina (in de footer) kunt u rechtsonder klikken op 'Hulp bij het registreren van uw bedrijf'. Hier vindt u de instructie die u precies vertelt hoe u een promotiepagina dient in te vullen.
Ik heb mijn bedrijf geregistreerd. Waarom kan ik mijn bedrijf dan nog niet terugvinden op de website?
Uw bedrijf is pas terug te vinden nadat u een promotiepagina heeft aangemaakt. Alleen registreren is dus niet genoeg, u dient ook een promotiepagina in te richten.

Heeft u net een nieuwe promotiepagina toegevoegd? Dan duurt het maximaal vijftien minuten voordat deze zichtbaar is op PlattelandVakantieland.nl.
Waarom zou ik een kliktegoed nemen?
Omdat u als klant van PlattelandVakantieland van de volgende voordelen geniet:
- U ontvangt de inloggegevens om uw vermelding op PlattelandVakantieland aan te passen en foto’s toe te voegen.
- U kunt meerdere promotiepagina’s aan maken op PlattelandVakantieland.
- Wij helpen u met het optimaliseren van uw vermelding op PlattelandVakantieland, zodat uw bedrijf beter gevonden wordt op internet.
- Klikt een bezoeker op de knop ‘Boek direct’ op uw promotiepagina(’s), dan komt deze melding rechtstreeks bij u uit.
- U wordt meegenomen in de rubriek ‘Vandaag uitgelicht’ op onze homepagina.
- U wordt als tip opgenomen in onze iPhone-app.
- U heeft toegang tot de statistieken, waarin u kunt zien hoe vaak uw vermelding op PlattelandVakantieland is bekeken en hoe vaak er is doorgeklikt naar uw eigen website.
- Heeft u speciale acties of evenementen, dan kunt u die aan ons doorsturen. Wij plaatsen deze vervolgens op onze Twitter, Facebook of Hyves.
Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden voor een kliktegoed?
Staat uw bedrijf nog niet in onze site? Dan kunt u bij het registreren aangeven welk kliktegoed u wilt.

Staat uw bedrijf wel al in onze site, maar wilt u het duidelijker naar voren laten komen? Stuur dan een mail naar post@plavak.nl. Of bel naar 0683 - 408145. Er wordt niks automatisch verlengd en u hoeft pas achteraf te betalen.
Waarom toont PlattelandVakantieland.nl ook bedrijven uit de stad?
We tonen het totale aanbod van Nederland omdat een consument niet altijd specifiek zoekt naar een plattelandsuitje. Daarom maken wij ons aanbod zo breed mogelijk. Zo komt iemand die gewoon op zoek is naar een leuk uitje, ook onbewust uit bij plattelandsondernemers. Dit noemen we het Supermarkt-model. Doordat wij plattelandsuitjes positief discrimineren met een groen haantje, komen ze hoger in onze zoekresultaten.
Waarom kan ik niet inloggen?
Controleer of u de juiste combinatie gebruikersnaam en wachtwoord heeft. Misschien is dit de eerste keer dat u de website bezoekt. Is uw bedrijf nog niet terug te vinden op PlattelandVakantieland.nl, dan dient u zicht eerst te registreren. Staat uw bedrijf wel al tussen de zoekresultaten? Dan kunt u bij ons uw inloggegevens opvragen. Vervolgens kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Bent u het wachtwoord vergeten? Kies dan voor ‘wachtwoord vergeten’ onderaan het inlogscherm.
Ik krijg de melding dat mijn postcode/huisnr combinatie reeds in gebruik is. Wat nu?
In dat geval staat uw adres al in ons systeem. Dat kan verschillende redenen hebben:
- uw bedrijf is door ons toegevoegd aan het bestand (zoek in dat geval uw bedrijf op en klik op: 'Is dit uw bedrijf?').
- u heeft zich al eerder geregistreerd.
- een ander bedrijf staat geregistreerd op hetzelfde adres.

Wanneer u de melding heeft ontvangen, krijgen wij automatisch een mail. Wij nemen vervolgens contact met u op!
Hoe kan ik al mijn gegevens verwijderen van de website?
Als u al uw gegevens van de website wilt verwijderen, stuur dan een e-mail naar post@plavak.nl. Wij zorgen vervolgens dat het binnen twee werkdagen is geregeld.

Wat doen jullie tegen klikfraude?
PlattelandVakantieland.nl registreert alle kliks in het systeem. Een vermoeden van klikfraude kunnen we controleren aan de hand van IP-adressen. Mocht er inderdaad sprake zijn van klikfraude, dan voeren we direct de noodzakelijke acties uit. Vermoedt u iets verdachts? Meldt het dan gelijk bij post@plavak.nl.

Mijn vakantie

Uw vakantie op de iPhone?
Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Facebook Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Twitter Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Blogger Bezoek PlattelandVakantieland.nl op YouTube