Wat te doen in Helmond

In Helmond is altijd wat te doen!

In het oosten van Noord-Brabant ligt de historische stad Helmond, waar altijd wat te doen is. Bent u benieuwd wat u allemaal kunt doen in Helmond, lees dan snel verder.

Op het gebied van geschiedenis en cultuur is er volop te doen in Helmond. Onder andere het veertiende-eeuwse kasteel is een mooie bezienswaardigheid, die nog herinnerd aan de tijd dat de stad bekend was om zijn metaal- en textielindustrie. De Kubuswoningen, de Kapel van Binderen en het Auw Fabriekske zijn eveneens bezienswaardigheden die wat aandacht verdienen als u in Helmond bent. Daarnaast vindt u in Helmond verschillende musea, die u aan kunt doen tijdens een bezoek aan de stad, zoals het Gemeente- of het Jan Vissermuseum.

Uiteraard is er nog meer te doen in Helmond en omgeving. Helmond kent namelijk een unieke fiets- en wandelroute, Rondje Helmond genaamd. Tijdens dit rondje komt u langs de mooiste plekjes van de stad en kunt u genieten van de prachtige natuur buiten de stad. Wilt u eens iets anders doen? Doe het Rondje Helmond dan op de step, de solex of de Segway.

Als u echt niet meer weet wat u moet doen in Helmond, dan kunt u altijd nog gaan winkelen in het centrum van de stad of van het uitgaansleven genieten. Wat u ook kunt doen, is op Platteland Vakantieland kijken wat er allemaal nog meer te doen is in Helmond en omgeving.

Wij hebben hieronder de leukste activiteiten voor u op een rij gezet.

Gemeentemuseum Helmond Activiteiten

Gemeentemuseum Helmond

HELMOND

Ga terug naar vroegere tijden in de kelders van het kasteel. Of bekijk de prachtige

Omgeving Lees verder Bekijk de website
De Nederlandsche Cacao Fabriek Activiteiten

De Nederlandsche Cacao Fabriek

HELMOND

Kunst en cultuur leer je bij de Cacaofabriek niet uit een boeiend boek maar in

Omgeving Lees verder Bekijk de website
't Kranenbroeks Kaasboerderijke Activiteiten

't Kranenbroeks Kaasboerderijke

HELMOND

Sinds mei 1979 wordt aan de Kranenbroek boerenkaas en boerenzuivel gemaakt. De boerderij ligt in

Omgeving Lees verder Bekijk de website
Stg. Kinderb. 'De Veldhoeve' Activiteiten
Midgetgolfbaan De Warande Activiteiten
Pathé Helmond Activiteiten
Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Facebook Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Twitter Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Blogger Bezoek PlattelandVakantieland.nl op YouTube