Hulp bij het zoeken

U kunt op verschillende manieren speuren naar de leukste uitjes op PlattelandVakantieland.nl. Hieronder leest u hoe.

Het zoekvenster

Eigenlijk werkt PlattelandVakantieland.nl net als Google. U typt een zoekopdracht in, drukt op enter, en ziet een heleboel resultaten. Om uw zoekopdracht te verfijnen (specifieker te maken)  kunt u het uitklapmenuutje gebruiken om een rubriek te kiezen. Zo ziet u alleen nog de resultaten binnen één van de volgende rubrieken:

  • overnachten
  • activiteiten
  • eten en drinken

Ook kunt u meerdere woorden intypen. Bent u bijvoorbeeld op zoek een vakantieboerderij, typ dan 'vakantieboerderij' in het zoekvenster. U krijgt nu een grote lijst van vakantieboerderijen in Nederland. Boven het zoekresulatenoverzicht blijft het zoekvenster zichtbaar. Ook uw zoekwoord is daar blijven staan. Typt u nu een plaats- of provincienaam achter uw zoekwoord, dan maakt u de opdracht specifieker. U voegt bijvoorbeeld 'gelderland' toe aan uw zoekopdracht. Vervolgens krijgt u een nieuw overzicht met alle vakantieboerderijen in Gelderland. 

Uitgebreid zoeken

Om gerichter speuren naar unieke plattelandsondernemers, klikt u op het tweede tabblad van de zoekfunctie. Onder 'Uitgebreid zoeken' hebben wij voor u onderscheid gemaakt in verschillende categorieën. Zo kunt u zoeken per provincie, regio, op mogelijkheden voor overnachten, eten en drinken of het doen van een activiteit. Ten slotte is er een speciale categorie voor alle uitjes en activiteiten met kinderen.

Mijn vakantie

Onder het derde tabblad van de zoekfunctie vindt u de mogelijkheid om uw vakantie samen te stellen. Heeft u een leuke activiteit, overnachting of eet- en drinkgelegenheid gevonden? Dan kunt u deze bewaren in 'Mijn vakantie'. Op alle detailpagina's in ons bestand vindt u de groene button met 'Mijn vakantie'. Klik hierop om een bedrijf op te slaan.

mijnvakantie.jpg

PlattelandVakantieland.nl onthoudt dan uw interesse onder 'Mijn vakantie'. Ook als u tussendoor uw computer uitzet, kunt u later uw keuzes terugvinden! Kiest u toch voor een ander bedrijf, dan kunt u een keuze gemakkelijk ongedaan maken met een kruisje. Daarnaast kunt u het overzicht heel gemakkelijk printen. Ook het mailen van uw overzicht naar vrienden of familie kan met één druk op de knop. U kunt dus heel eenvoudig en overzichtelijk een compleet uitje samenstellen en bewaren!

Wordcloud

Onder het zoekscherm ziet u enkele woorden staan. Sommige groter, andere weer kleiner. Dit zijn de zoekwoorden die onze bezoekers het meest gebruiken. Klikt u op een van de woorden, dan ziet u direct een heleboel resultaten. Vervolgens kunt u de zoekopdracht verfijnen zoals hierboven beschreven.

Rubrieken

PlattelandVakantieland.nl organiseert de zoekresultaten in drie rubrieken: overnachten, eten&drinken en activiteiten. Het blauwe symbooltje met zzz staat voor overnachten. Alle eet- en drinkgelegenheden hebben een paars vorkje. Activiteiten kunt u herkennen aan een oranje poppetje.

Ten slotte kunt u bij een bedrijf een groen haantje tegenkomen. Dit plattelandsicoontje geeft aan dat het bedrijf landelijk is gelegen. Of in een dorp ligt met minder dan 10.000 woningen.

Mijn vakantie

Uw vakantie op de iPhone?
Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Facebook Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Twitter Bezoek PlattelandVakantieland.nl op Blogger Bezoek PlattelandVakantieland.nl op YouTube